10 грудня у новообраної Черкаської міськради – “кадрова” сесія

9 Грудня 2020 19:18

Завтра, 10 грудня 2020 року, о 10.00 відбудеться друге пленарне засідання першої сесії Черкаської міської ради ІХ скликання.Його проведуть у сесійній залі за адресою бульвар Шевченка,307, інформують у відділі з питань роботи ради.

Фото Олександра Рибалки

У порядку денному:
1. Про постійні комісії Черкаської міської ради.
2. Про Регламент Черкаської міської ради.
3. Різне.

Як пише “18000”, завтра депутати можуть розглянути кадрові питання. Зокрема, про секретаря ради, заступників міського голови і склад виконавчого комітету.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко запропонував депутатам обрати секретарем міської ради свого колишнього однопартійця, переобраного депутата  від партії ВО “Батьківщина” Юрія Тренкіна.

Окрім того, підготовлено також проєкт рішення про визначення нового складу виконавчого комітету, до якого, окрім міського голови та секретаря міської ради, може увійти 5 заступників – по одному від 5 політичних фракцій, а саме “За майбутнє”, “Європейська солідарність”, “Слуга народу”, “Опозиційна платформа “За життя”, а також ВО “Черкащани”.

Серед кандидатур – екс-секретар міської ради Сергій Тищенко від партії “За майбутнє”, Марина Гаркава від партії “Європейська солідарність”, Анастасія Чубіна від політичної сили “Слуга народу”, Віктор Беззубенко від ВО “Черкащан”, а також Олег Кашко від “Опозиційної платформи “За життя”.

Усі кандидатури розміщенні в одному проєкті рішення, тобто їхнє голосування передбачено “пакетом”.

Водночас  у коментарі Анатолій Бондаренко зазначив, що кожна кандидатура буде розмежована і голосування відбуватиметься окремо за кожного із них. Список кандидатур сформований відповідно до раніше озвучених пропозицій керівниками фракцій.

Двоє із запропонованих кандидатур є нині обраними депутатами, а саме Олег Кашко та Віктор Беззубенко. Відповідно до закону про місцеве самоврядування, вони не можуть суміщати членство у виконавчому комітеті з мандатом депутата.