У Черкасах “Водоканал” збільшує тарифи з 2021 року

9 Грудня 2020 20:00

Тариф на холодну воду може зрости на 10,2% та на 15,7% – водовідведення. Проект такого подорожчання схвалено КП “Черкасиводоканал” із 2021 року.

На підприємстві зауважують, що відкрите обговорення проєкту постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для КП «Черкасиводоканал» на 2021 рік, відбулося в дистанційному режимі. А в обговоренні тарифів взяли участь представники міської влади та НКРЕКП, головні спеціалісти підприємства та громадськість.

“Діючі тарифи не відшкодовують фактичних витрат нашого підприємства. Необхідність коригування тарифів зумовлена зростанням вартості електричної енергії, збільшенням витрат на оплату праці, збільшенням витрат на очистку стічних вод ПАТ «Азот», підвищенням вартості підкачки води КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» тощо”, – зазначив начальник планово-економічного відділу КП «Черкасиводоканал» Олександр Шевченко.
У цілому в проєкті постанови НКРЕКП схвалено тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення з рівнем зростання 12,6%, в т.ч.: холодна вода на 10,2% та на 15,7% водовідведення.
Переглянути порівняння діючих та схвалених тарифів можна за покликанням
Попри підвищення, навіть на такому рівні тарифи “Черкасиводоканалу” залишатимуться одними з найнижчих в Україні, зауважують у підприємстві.