У Черкаському театрі проводять останні оздоблювальні роботи

9 Грудня 2020 17:00

У Черкаському обласному музично-драматичному театрі готуються встановлювати сценічне обладнання. У приміщенні проводять останні оздоблювальні роботи. Також робітники завершують облаштування прилеглої території, повідомляють в ОДА.

Наголошують,  що під час реконструкції будівлі “храму Мельпомени” враховано доступність приміщення для людей із інвалідністю: є пандуси, окремі вбиральні, спеціально облаштовані місця в глядацькому залі.

Актори театру вже готуються дивувати глядачів своїми виступами, зокрема зіграти казку «Снігова королева» та приготували оновлену новорічну інтермедію.

“Драматичний театр ремонтували останній раз у 2006 році, і лише глядацьку залу. Сцену до цього часу не змінювали ніколи. Устаткування залишалося застарілим. Наразі ми чекаємо на встановлення світлового і звукового обладнання. Воно буде однозначно кращим, ніж було, адже буде енергоощадним та сучасним”, – говорить заступник директора театру Роман Бурлаков.

Вже зараз актори готові показувати вистави «Сто тисяч» І. Карпенка-Карого, «Украдене щастя» І. Франка, «На низькому старті», «Ревізор», «Дерева помирають стоячи», «Хіба ревуть воли…», також готують виставу «Лісова пісня» Лесі Українки.

Нагадаємо, що реконструкція драматичного театру в Черкасах триває вже протягом п’яти років. Він був знищений унаслідок пожежі, яка сталася 1 липня 2015 року.

Заклад культури мають намір відкрити після ремонту до кінця 2020-ого.