У Черкасах – новий секретар міської ради і виконком

10 Грудня 2020 19:51

На сьогоднішньому засіданні Черкаська міська рада затвердила новий склад виконавчого комітету та погодила призначення чотирьох заступників міського голови Анатолія Бондаренка. Рішення про це підтримали 33 депутати, інформують у міській раді.

Секретарем Черкаської міської ради ІХ скликання став «батьківщинівець» Юрій Тренкін, набравши 29 голосів підтримки. Фракції «Слуга народу» та «Голос» відмовились брати участь у процедурі голосування. Після оголошення результатів Юрій Тренкін висловив подяку депутатському корпусу за довіру та закликав до конструктивної співпраці.

Першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради став Сергій Тищенко, який донедавна працював секретарем ради. Його кандидатуру підтримали 36 обранців.

Заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради затвердили Віктора Беззубенка (ВО «Черкащани», 37 голосів «за»), Марину Гаркаву («Європейська солідарність» – 28 «за») та Анастасію Чубіну («Слуга народу» – 26 «за»).

Кандидатуру Олега Кашка («ОПЗЖ») підтримали 20 депутатів, цієї кількості не вистачило для його обрання заступником міського голови.

Ухвалене депутатами рішення стосовно нових заступників набуває чинності з 11 грудня. Водночас, Черкаська міська рада своїм голосуванням звільнила попередній склад виконавчого комітету, який був обраний у 2018 році.

Коментар політичного експерта Сергія Пасічника:

Заяви Бондаренка, що коаліції не буде, мають під собою підгрунтя – вона буде ситуативною – “ЗаМаБаЧе +зацікавлені”.
Також стало зрозуміло, що посаду секретаря віддадуть тільки своїм і перевіреним, а хто ж довіреніший за Юрія Тренкіна.
Людина, можна сказати, “Батьківщину” поклала на алтар перемоги свого шефа. Тому все логічно.
Його кандидатуру в таємному голосуванні підтримали 29 депутатів. Голосували, очевидно, в порушення регаменту (кандидатуру мали би спочатку розглянути в комісіях), хоча зрештою для Черкас це вже не є чимось незвичним.
Проти кандидатури Тренкіна виступили представники «Слуги Народу» та «Голосу». СН хотіли б бачити на цій посаді свого депутата, фахового управлінця і юриста Василя Мойсієнка. А команда Євпака вважає обрання особи, близької до мера, монополізацією влади.
Тепер вже ясно, що Бондаренко зробив висновки з свого проміскуітету з “свободівцями” і воліє періодично міняти партнерів, по мірі втрати ними товарного вигляду.
Також нафіг з пляжу (пардон з виконкому) погнали громадськість. Весь виконком складатиметься із заступників міського голови (по одному від кожної фракції) плюс самого мера. Зрештою на роль заступників прокатали тільки Кашка, бо по-перше з ОПЗЖ, по-друге, мабуть не домовились.
Отже виконком:
– Анатолій Бондаренко, міський голова, за посадою,
– Сергій Тищенко (перший заступник, вад “За майбутнє”),
– Юрій Тренкін (секретар міськради, від “Батьківщини”),
– Віктор Беззубенко (“Черкащани”),
– Марина Гаркава (“Європейська Солідарність”),
– Анастасія Чубіна (“Слуга Народу”).
Отакі справи, малята…