Відомі письменники з Черкащини – тепер іграшки

16 Грудня 2020 23:45

Колекцію іграшок “Олімп” презентував  майстер “теплих іграшок” з Івано-Франківська Богдан Савлюк. 13 фігурок із полімерної глини – божества давньогрецького пантеону з рисами сучасних українських письменників: Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Марія Матіос, Сергій Жадан, Андрій Любка…

facebook.com/tepliigrashku

Є в колекції і письменники, пов’язані з Черкащиною. Це уродженець Ганжалівки на Лисянщині автор бестселлера “Чорний Ворон” Василь Шкляр і Ірена Карпа, яка народилася в Черкасах.

Василь Шкляр постав в образі мужнього Борея – втіленні суворого північного вітру. “Покровитель лелек і капусти, всюдисущий Казанова”, – каже про нього автор іграшки.

facebook.com/tepliigrashku

Ірена Карпа надихнула майстра на фігурку Афродіти – богині кохання, яка “перетворює  маминих синочків на справжніх чоловіків”.

facebook.com/tepliigrashku

“Письменник-творець-бог. Він створює цілі світи: сонце, зорі, гори, моря, людей, емоції, переживання. Він вбиває свого персонажа, а вже через десять сторінок воскрешає його. Він розгадує найбільші таємниці Всесвіту. Він спонукає мислити. Талановитий письменник має міцний імунітет до небуття і претендує на безсмертя”, – розповідає про колекцію “Олімп” автор.

Богдан Савлюк із фігуркою ще одного відомого черкащанина – співака Олега Винника, який народився у Вербівці на Кам’янщині. “Олег – покровитель вина та вовчиць, Бог граду та блискавиць, патріарх точки G та кавалер ордену Ніно”. фото report.if.ua

Як пише франківське видання “Репортер”, Богдана Савлюка вже давно знають у місті як “батька” маленьких фігурок з полімерної глини. Серед його попередніх робіт – вояки УПА, гуцули, госпітальєри та добровольці. Крім того, він же зробив два мультфільми “Воїни лісу”.