Пішов у засвіти відомий черкаський краєзнавець

17 Грудня 2020 13:00

На 84-му році обірвалася життєва дорога невтомного дослідника історії рідного краю, багаторічного члена правління обласної організації Національної спілки краєзнавців України Василя Борисовича Страшевича.

Василь Борисович народився 1937 року в Черкасах у робітничій родині на Митниці, був середнім серед п’яти братів. Змалечку пізнав усі труднощі життя свого покоління – його дитинство припало на роки воєнного лихоліття і важкі часи відбудови. Він закінчив Київський державний інститут фізичної культури, здобув журналістську освіту, досяг значних особистих успіхів у спорті, став відомим організатором фізкультурно-спортивної роботи і краєзнавства на Черкащині.

Упродовж багатьох років Почесний краєзнавець України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Василь Страшевич займався краєзнавчо-пошуковою роботою. Він – автор багатьох історико-документальних праць, великої кількості публікацій у засобах масової інформації. Внесок дослідника у справу виховання у молодого покоління патріотизму, любові до рідного краю і поваги до історико-культурних надбань українського народу – вагомий і суспільно значимий.

Пам’ять про себе він залишив у книгах і численних публікаціях, які відзначаються широтою тематичної палітри, насиченістю цікавими фактами.