Після туманів на Черкащині – температурні гойдалки

21 Грудня 2020 13:09

Упродовж останніх 2 діб Черкащина була “укутана” туманами. Причина – надходження в регіон дуже вологого і теплого атлантичного повітря. Тумани суттєво погіршували видимість, що ускладнювало рух транспорту на автомобільних шляхах змушуючи людей коригувати свої плани.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, на початку нового робочого тижня область високого тиску збереже своє панування. На відміну від відносної теплої ночі, сьогодні вдень температура повітря візьме курс на тимчасове зниження. Вже на 9 годину ранку температура знизилася до 1º морозу.

Наступної ночі очікують 5-8º морозу, вдень близько 0º.

Проте, як і раніше середньодобова температура буде випереджати багаторічні значення на 2-3º. Прогнозуємо і посилення вітру до 7-12 м/с, а це значить, що вірогідність виникнення туманів зменшиться.

Чергова порція опадів з хвилею тепла підійдуть у наш регіон вже у четвер, 24 грудня, поспішаючи укрити землю сніговою ковдрою і створити новорічний настрій.

За синоптичними розрахунками, Різдво, яке відзначатиметься вже цієї п’ятниці, доведеться зустрічати під парасольками. Вдень при температурі 0-5º тепла очікуємо дощ, як би цього не хотілося…