Кримінал за репост: черкаське управління СБУ воює з 80-річним пенсіонером

22 Грудня 2020 19:02

Два роки тому колишній вчитель Володимир Терещенко на своїй сторінці у «Фейсбуці» опублікував гнівний допис із невдоволенням діями влади. За це 80-річному чоловікові тепер загрожує реальний термін за ґратами, ідеться в сюжеті ТРК ВІККА.

Ще  у жовтні за колишнього вчителя хімії з Чигиринщини взялася СБУ. Тоді пенсінера звинуватили у закликах до повалення влади. Відтоді у чоловіка вдома провели обшук і безліч разів викликали до Черкас на допит.

“Звинувачують у тому, що на моїй сторінці є матеріали, які суперечать закону, вбачають заклики. Надіюсь, суд буде розбираться”, – каже Володимир Терещенко.

Кримінальне провадження за заклик до насильництких змін або повалення державного ладу України слідчі СБУ відкрили через ось цей допис. Його чигиринець перепостив ще у вересні 2018 року.

Утім, силовики згадали про нього чомусь аж через два роки. Захищати юриста взялися юристи громадського організації. Її керівник Тарас Щербатюк каже – такої абсурдної справи в Україні ще не бачив.

“Вважаю, що це резонанс. Про такі справи про перепости і лайки у фейсбуку ми час від часу чуємо є в Російській Федерації, а от з’явилася і в Україні”, – каже Тарас Щербатюк.

Та правоохоронці налаштовані більш ніж рішуче. Державний обвинувач вимагає від Миколи Терещенка максимального покарання.

Детальніше – у відео: