Найбільший сюрприз – чи відкриють Черкаський театр до Нового року, – директор

23 Грудня 2020 18:45

Актори черкаського драматичного театру готують нові новорічні вистави. За словами директора закладу Петра Ластівки, найважливіше питання нині – чи гратимуть актори на власній сцені.

Ялинка у фоє театру вперше за останні п’ять років. Новорічний настрій і в репетиційній залі: актори готуються до прем’єри новорічної історії про людські цінності. Головні герої історії – відомі казкові звірі.

“Вона називається “Подарунок Святому Миколаєві”. Сценарій написала Катерина Ле. Вона ж і ставить цю казочку. Також ми відновлюємо зараз казочку “Снігова королева”, яку у нас дуже просять. Ми її повторюємо і будемо показувати. Можливо ще будуть різні сюрпризи для наших глядачів”, – каже Петро Ластівка.

За словами директора, найбільший сюрприз – чи відкриють театр до нового року. Нині тут повністю відремонтовані глядацька та репетиційна зали, у коридорах та фоє відвідувачів чекають нові меблі. Залишилося доробити сцену:

“Немає коробки сцени – немає театру”.

П’ять років актори драмтеатру готували вистави без своєї сцени, показували їх у будинку культури імені Івана Кулика та в Центрі дитячої творчості. Актор Михайло Кондрацький зізнається, що чекає повернення на свою сцену, де грав понад 30 років.

“Ми проходили по сцені і я там теж блукав, дивився, розглядав. Виступати знову на рідній сцені – це як додому повернутись після довгих поневірянь”.

За словами голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Сергійчука, на аварійно-відбудовні роботи у театрі спрямували сто вісімдесят мільйонів гривень. Нині роботи на фініші – встановлюють світлове й звукове обладнання, завершують оформлення документів, аби новорічні прем’єри актори зіграли на своїй сцені.

Нагадаємо, що реконструкція драматичного театру в Черкасах триває вже протягом п’яти років. Він був знищений унаслідок пожежі, яка сталася 1 липня 2015 року.

Заклад культури мають намір відкрити після ремонту до кінця 2020-ого.