На Різдво прогнозують погіршення погоди

6 Січня 2021 19:00

На Різдво на Черкащині прогнозують погіршення погодних умов – значні опади. У Святкову (найближчу) ніч буде волого, переважатимуть тепло та тумани. А вдень з Балкан через нашу територію переміщуватиметься циклон, який принесе помірні, а в Черкасах і місцями по області очікуються значні дощі на фоні 3-5º тепла, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Пік опадів (дощ та мокрий сніг) подекуди з ожеледдю та налипанням мокрого снігу чекаємо в ніч на 8 січня, а вдень уже на їх припинення. Увага, 8 січня прогнозуємо пориви вітру 15-20 м/с. Після проходження дощів температура повітря дещо знизиться, проте сильних морозів не чекаємо: нічна температура від 0-2º тепла на кінець тижня опуститься до 1-5º морозу, а денна – утримуватиметься в межах 0º.

Нехай негода не заважатиме провести Різдвяні свята у родинному колі, в гарному настрої, відчуваючи силу єдності поколінь!

Значні опади потребують від комунальних служб перевірки стану зливних комунікацій міст. Суттєве падіння атмосферного тиску може впливати на чутливих до цього людей.