Черкаська міська рада йде у відпустку на час локдауну

11 Січня 2021 18:00

Від завтра з метою економії коштів міського бюджету працівники Черкаської міської ради йдуть у відпустку за власний рахунок. Про це сьогодні повідомив міський голова Анатолій Бондаренко, коментуючи в прямому ефірі телеканалу «Еспресо TV». локдауну.

Рішення про запровадження жорсткого карантину ухвалив Кабінет Міністрів України. Уряд взяв на себе всю відповідальність за його наслідки як вищий орган виконавчої влади, – сказав Анатолій Бондаренко. – Попередній локдаун, який діяв навесні, закінчився для нашого міста недоотриманням майже 200 мільйонів гривень надходжень до міського бюджету. У результаті ми змушені були згорнути велику кількість проектів. Чим обернеться теперішній карантин – покаже час”.

За словами міського голови, за подібних обставин імовірно, що місцеві бюджету зможуть забезпечувати тільки захищені статті та заробітну плату.

“Із фінансової точки зору – може бути колапс”, – зауважив Анатолій Бондаренко та висловив сподівання, що уряд таки пом’якшить карантинні обмеження, зважаючи на стабільну динаміку захворюваності на Covid-19.

Мер міста, коментуючи тему захворюваності на коронавірусну інфекцію, повідомив, що нині в Черкасах наявні 50 вільних ліжок та ще 50 у резерві в тимчасовому ковідному госпіталі

“Насправді жорсткий карантин треба було б вводити в період новорічних свят”,  – зауважив Анатолій Бондаренко.