Найближчими днями Черкащина прийме сніжний удар південних циклонів

25 Січня 2021 15:00

Наразі в атмосфері над Балканами створилися сприятливі умови для виникнення південних циклонів. Холод, який проник у район Середземного моря, посилив процес циклогенезу, тому останній тиждень січня буде характеризуватися серією південних циклонів.

Звичайно, у зимовий період цей активний синоптичний процес супроводжується сильним вітром південних напрямків, значними опадами, снігопадами, хуртовинами та ожеледдю.

Перший південий циклон завдяки висотно-фронтальній зоні 25-26 січня переміститься через західну Україну із Балкан на Білорусь. Вже сьогодні ввечері та наступної ночі на Черкащині очікуються дощі та посилений вітер на фоні 0-5º тепла.

27-28 січня в Черкаському обласному гідрометеоцентрі прогнозують вихід другого добре насиченого вологою циклону. Із Чорного моря він неквапливо буде переміщуватися на північ через східну частину Черкащини та добре посипаючи снігом.

Прогнозований невеликий мороз – вночі 5º, а вдень до 3º створить ідеальні умови для значного снігонакопичення. За попередніми розрахунками, у східній частині області на ранок 27 січня висота снігового покриву – 4-6 см, а вже на ранок 29 січня – 20-25 см.

У цей період прогнозується налипання мокрого снігу та ожеледь, на дорогах буде слизько.