Черкащину засипає – основна порція снігу випаде 27-28 січня

27 Січня 2021 15:50

Сьогодні зранку черкащани відчули на собі вплив атмосферних фронтів циклону, який активізувався на півдні. Негода вже стигла наробити лиха в Одесі, яка зараз борсається в снігу. В окремих пунктах Одещини вже випало до 40 мм снігу. Також дісталося Миколаєву та Кіровограду.

За даними метеостанцій області наразі випало 2-3 мм снігу, у Чигирині 6 мм. Висота снігового покриву становить 2-7 см.

У зв’язку з наближенням центру циклону до Черкащини, основну порцію негоди в обласному гідрометеоцентрі прогнозують увечері 27, вночі та вранці 28 січня.

Очікується сніг, мокрий сніг, вночі значний сніг, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця, хуртовина та перемети. Приріст снігового покриву 15-25 см. На фоні поривчасто вітру температура впродовж доби 4º морозу – 1º тепла.

Удень 29 січня циклон відійде за межі Черкащини, інтенсивність опадів зменшиться, а температура знизиться: температура вночі 4-9º морозу, вдень від 4º морозу до 1º тепла.

Такі складні погодні умови в області можуть призвести до суттєвого ускладнення руху транспорту, порушення зв’язку та енергопостачання населених пунктів, ускладнень роботи комунальних служб.