У Черкаському обласному шпиталі для ветеранів реабілітовуватимуть медиків після COVID-19

27 Січня 2021 15:00

Черкаський обласний шпиталь для ветеранів війни відновить свою роботу. Вже з 1 лютого в закладі  зможуть пройти реабілітацію ветерани війни та інші черкащани, для кого це  передбачено статутною діяльністю підприємства. Зокрема, якщо вони, перехворівши на коронавірус, отримали ускладнення.

Про це повідомив очільник обласної ради Анатолій Підгорний із посиланням на слова керівника обласного госпіталю Сергія Задорожного.

“Як і говорили на попередній нараді, у госпіталі також планують реабілітовувати медиків, які отримали ускладнення після COVID-19, працюючи в ковідних госпіталях. Загалом заклад планують завантажувати приблизно на 50%, аби дотримуватися протиепідемічних норм. Наразі відбуваються останні приготування. За словами Сергія Задорожного, частину персоналу викликали і працівники готують палати для пацієнтів. Також на підприємстві оперативно закупили продукти та медикаменти”, – зазначив Анатолій Підгорний.

За словами очільника обласної ради, відкриття госпіталю – дуже важливий крок для підтримання наших захисників на військовому фронті, а тепер можна сказати, що й на медичному. Зараз над цим активно працюють, не лише на комунальному підприємстві, а й в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.