Лютий розпочнеться складними погодними умовами, – черкаські синоптики

29 Січня 2021 14:36

В атмосфері над всім Європейським континентом кружляють циклони, які не дають погоді заспокоїтися. Так і у ці вихідні на Черкащину завітають ще два циклонічних вихори: у суботу – під назвою «OLAF», у понеділок, 1 лютого – «PETER».

Як інформують в Черкаському обласному гідрометеоцентрі, найближчої ночі опади припиняться, а морози посиляться до 10-12º. Тож чекайте на посилення ожеледиці на дорогах.

Завтра, 30 січня, вдень, циклон з півдня Польщі «OLAF» зумовить у нашому регіоні суттєві опади у вигляді снігу та дощу. Температура підвищиться до невеликих позитивних значень, 0-2º тепла. Незначна хвиля тепла спровокує утворення місцевих туманів та ожеледі.

У неділю 31 січня проміжний виступ антициклону забезпечить невелику перерву в опадах на фоні слабко морозної погоди 0..5º, місцями посилюватиметься вітер до небезпечних 15-20 м/с.

Новий робочий тиждень розпочнеться складними погодними умовами. Більш активний південно-західний циклон під назвою «PETER», принесе значний сніг та дощ. На фоні температурних коливань від 8º морозу до 0º спостерігатиметься налипання мокрого снігу та ожеледь. На дорогах слизько.

Сніг підсипатиме впродовж всього тижня. А з 7-8 лютого прогнозують більш холодну погоду. Синоптики постійно слідкують за складними синоптичними процесами, інформація буде уточнюватися.