Черкаси: кілька шкіл обстежено, замінування не підтверджено

1 Лютого 2021 13:00

Сьогодні в Черкасах скасували офлайн навчання – в місті “замінували” школи. Ранок розпочався з телефонного дзвінка від Національної поліції з інформацією про можливе замінування шкіл міста. Згодом інформацію підтвердили інші служби.

“У свою чергу я дав команду про призупинення навчального процесу у школах міста. Дітей переведено на дистанційне навчання. Відповідні служби перевіряють правдивість повідомлення.

Я розумію, що це велика незручність для учнів, батьків, вчителів, однак безпека – передусім.
Станом на цю годину продовжують обстежувати школи, кілька закладів вже обстеженно, нащастя “замінування” не підтверджене, працює 4 бригади.
Тримаю ситуацію на особистому контролі.

Сподіваюся, що завтра зможуть повернутися на навчання!”, – написав у своєму фейсбуку директор департамент освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Як повідомляють у Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області,  тривають заходи по встановленню особи, яка повідомила про замінування.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.