На Черкащині випало найбільше снігу в Україні

9 Лютого 2021 14:00

Учора активні атмосферні фронти першого циклону «TRISTAN» південної серії принесли на Черкащину снігопади на фоні посиленого вітру та зумовили цілий комплекс небезпечних явищ.

Як інформують в обласному гідрометеоцентрі, за добу 8 та ніч 9 лютого по області випало 13-20 мм опадів, або 40-53% місячної норми, висота снігового покриву сьогодні на ранок становить 18-29 см, найменше у Чигирині – 8 см, за рахунок переважання дощу.

За останні 35 років найбільша висота снігу на цей час становила 35-63 см (1987, 2010), тобто цього року до рекорду ще далеко.

Але наразі Черкащина залишається лідером по Україні за найвищим сніговим покривом.

Вітер посилювався до небезпечних 15-17 м/с, що обумовило хуртовини та снігові замети. Також метеостанції області фіксували льодяний дощ, ожеледь, туман.

За прогнозом, сьогодні, 9 лютого, атмосферні фронти покинули наш регіон і опади тимчасово припинилися, тому важливо не втрачати часу для очищення доріг та тротуарів від снігу. Температура дещо підвищиться до слабких морозів, сильного вітру не прогнозуємо.

Завтра на погоду Черкащини впливатиме вже другий циклон південної серії. Під впливом його північної частини, температурний фон залишиться морозним: вночі 4-9º, вдень 0-5º. Вночі без істотних опадів, вдень мокрий сніг та дощ. На дорогах слизько.