В останні дні у Черкасах удвічі побільшало пацієнтів травмпункту

9 Лютого 2021 23:26

Упродовж трьох днів удвічі збільшилася кількість пацієнтів у травмпункті Третьої міської лікарні Черкас.

Як розповів лікар-травматолог Анатолій Козій, люди отримують забої та переломи через слизькі тротуари: “Звернень стало більше на тридцять-сорок відсотків. Якщо у нас бувало до сорока хворих за добу, то зараз їх до сімдесяти і більше”.

Черкасець Володимир Бондаренко травмував руку, коли забирав доньку зі школи. Попри біль сам доїхав машиною до травмпункту попри сильний біль.

“Вже з дитиною до машини йшли і лід під низом був, тож я і впав. Тому що нерозчищено було і під низом льод і я на руку впав”.

Лікар ортопед-травматолог Віталій Григор’єв розповів, що нині від прогулянок краще утриматися, бо є ризик підсковзнутися і впасти. Лише за вихідні в стаціонар потрапило сорок пацієнтів.

“Вони специфічні для різного віку. Хтось на гірках травмується, бабуся на бік падає – по-різному. Але багато тих, хто потребує оперативного втручання і це навантажує заклад, бо операцій багато”.

85% усіх тротуарів у Черкасах повинні прибирати власники крамниць, балансоутримувачі будівель, приватні домоволодіння, розповів Суспільному телефоном директор департаменту житлово-комунального комплексу міськради Олександр Яценко.

“Згідно правил благоустрою власник приватного будинку, магазину, МАФу повинен утримувати прилеглу територію. Ви бачите, по Шевченка є цілий ряд приватних будинків, потім тротуар, потім клумбочка і дорога Шевченка. От і до дороги вони повинні утримувати в належному стані, тобто прибирати”.

Ірина Моргун працює в масажному салоні. З дев’ятої ранку відкидає біля нього сніг тому що більше це зробити нікому.

“А кому? ОСББ за це не переживає, ні за дороги поблизу будинків. Ви ж бачите, що оно стала машина і не може виїхати. Хочеться прибрати, бо люди приходять до нас, можуть тут і покалічитися”.

Олексій Бондаренко – найманий працівник, його попросили відкидати сніг.

“До мене звонять, просять що треба, я прихожу відкидаю та і йду собі додому”.