Дороги Христинівської громади потопають у снігу через недобросовісного переможця обласного тендеру

12 Лютого 2021 19:37

Шкільні автобуси не можуть нормально підвозити дітей до школи, людям проблематично дістатись магазину за продуктами – мешканці Христинівської ОТГ стали заручниками неякісної роботи підрядника, який виграв тендер на розчистку від снігу доріг обласного та державного значення, що проходять через громаду.

фото з мережі

“Від снігу якісно прочищаються лише дороги державного значення, – констатує заступник голови Христинівської міської ради Олег Бричук. – Громада змушена власним коштом та власними зусиллями прочищати від снігу дороги не тільки місцевого, але й обласного значення – ті, що повинен чистити підрядник. Натомість і витрати, і скарги людей на невчасну прочистку доріг лягають на плечі громади. На звернення громади підрядник не реагує”.

“Попри наші скарги і купу складених актів про несвоєчасну та неякісну очистку доріг обласного значення, із цим підрядником громада змушена працювати другий рік поспіль, – зазначає заступник голови Христинівської міської ради Михайло Кальніцький. – Раніше у нас виконували такі роботи інші організації, які навіть із раптовими снігопадами боролися вчасно і рівень їх робіт людей задовольняв. Нині роботи виконуються настільки неякісно, що це не лишає жодного шансу думати, що у підрядника просто не вистачає техніки і тому він не справляється і не виконує роботи своєчасно. Машина проходить по дорозі із піднятим ковшем, який мав би відгрібати із дороги сніг – враження, що їй просто треба проїхати певну відстань, аби встановлені на ній прилади контрою зафіксували, що машина проїхала заплановану ділянку і виконала там снігоочисні роботи, Ми неодноразово доводили інформацію про неякісне і несвоєчасне виконання робіт переможцем тендеру до замовника тендеру – Облавтодору. Знаємо, що у цих скаргах нас підтримують сусідні громади, що так само потрапили у залежність від неякісного підрядника. Але Обллавтодор нічого не робить для того, аби розірвати угоду із цією уманською організацією. Нині ми будемо звертатися до області із черговими заявами і пропонувати розбити тендерну пропозицію на дрібні, що дозволить залучати до виконання робіт інші організації і мати хоч якусь альтернативу. Пропонуватимемо надавати місцеві субвенції – з тим, аби громада могла обирати підрядника сама – і забезпечувати своїх людей якісними послугами”.