Таємниці підпільного “банку українських нардепів”, – про кампанію декларування-2020

13 Лютого 2021 20:54

Кампанія декларування посадовцями своїх доходів за 2020 рік – зашквар тижня, що минає. Якщо у 2019 році офіційно тільки депутати Верховної Ради України задекларували понад 6 мільярдів гривень готівки то, зважаючи на збільшення задекларованого у звітах парламентарів 2020 року, можна сміливо прогнозувати ріст цієї суми в нинішній кампанії. Про це говорить у своєму відео, підбиваючи підсумки тижня, громадський діяч і політик, лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

“В Україна діє таємний національний депутатський банк. Цей банк, щоправда, в готівці. І якщо її знести в одне місце – можливо, й не треба облігації внутрішнього займу продавати державі, щоб зміцнити гривню, і гроші позичати в МВФ”, – коментує він.

Найкрупніші обсяги кешу задекларували Петро Порошенко – 1,7 млрд.грн., трохи відстали з готівковими накопиченнями два нардепи Віктор Мялик (“За майбутнє”) – 176,6 млн., Дмитро Ісаєнко (ОПЗЖ) – 151,7 млн. грн.

“НАЗК варто проаналізувати і перевірити готівкові накопичення парламентарів. Ми створювали НАЗК, фінансували і підтримували, аби вони реально боролися з корупцією, а не робили вигляд, що боряться з корупцією і били по тих політичних партіях чи опозиційних політиках, які поза парламентом, – підкреслив Микола Томенко. – Вочевидь, треба сконцентруватися на тих, хто сьогодні ділить бюджетні гроші і, будучи в парламенті, очолює партії, на які платники податків платять іще 700 млн. грн”.

Перемога тижня: гривня зміцнилась, але якою ціною?
Зашквар тижня: декларації депутатів – кешеві мільйонери.
Зрада тижня: рівненські судді передали у власність Росії частину газопроводу.
Що там в Києві: стихія перемогла Кличка.