На Золотоніщині громадам доводиться відвойовувати суспільне майно в районної ради

23 Лютого 2021 13:08

Днями голови територіальних громад Золотоніщини зустрілися у приміщенні районної ради для розв’язання майнових питань. На зібранні очільники ОТГ намагалися розділити майно районного відділу освіти, обираючи, за яким саме принципом: відповідно до кількості учнів, до кількості вчителів чи порівну між 5 сільськими спільнотами. У список розподілу потрапила не лише комп’ютерна техніка, а й столи, шафи, антресолі…

За словами в.о. Золотоніського міського голови Олега Масла, міська територіальна громада участі у поділі не брала, оскільки місцевий відділ освіти має достатню матеріально-технічну базу, інформує “Золотоноша.city”.

Черговим пунктом робочої наради стало повідомлення про закінчення терміну оренди приміщення за адресою: вул. Благовіщенська, 2 (колишня районна бібліотека), де працював відділ освіти Новодмитрівської ОТГ. Як з’ясувалося, 16 лютого стало останнім днем дії договору оренди, а приміщення виставлене на аукціон. Як зазначив голова Новодмитрівської ОТГ Артем Кухаренко, куди діватися посеред навчального року і серед зими спеціалістам-освітянам – це менше всього хвилювало районне керівництво.

“Наш відділ освіти і методичний кабінет виставляють за двері, − прокоментував ситуацію Артем Кухаренко. – Але ми ще повоюємо. Пройшли електронні торги, на які зареєструвалася й наша громада, та не змогла взяти участі, бо було вже запізно. Можливо, у цьому є й моя вина. Хоча, вважаю, щодо проведення торгів були попередні домовленості з переможцем. На мою думку, головна мета, яку переслідує голова районної ради Борис Євмина – довести неспроможність Новодмитрівської громади. Тільки цим пояснюється упереджене ставлення до нас. Борис Григорович робить усе навмисне і де тільки можна, намагається укусити. Складається враження, що, як кажуть, він грає в одні ворота – усе тільки для Гельмязівської ОТГ”.

Куди поїхав автобус районного Будинку культури – наступний аспект згаданого зібрання. Голова Гельмязівської ОТГ Олександр Титаренко став претендентом на це рухоме майно, мотивуючи потребу у транспорті через велику територіальну протяжність громади. Аналогічні причини вказав і очільник Піщанської ОТГ Руслан Семенюта. Тож спір і виник між цими двома громадами, оскільки Золотоніська, Новодмитрівська, Зорівська та Вознесенська спільноти наміру отримати автобус не мали. Шляхом голосування визначили нового власника транспорту – Піщанську об’єднану громаду.

Варто зауважити, що майно ФОК «Колос», яке заступник голови Золотоніської районної ради Валентина Ярош обіцяла повернути 15 лютого, того дня так і не з’явилося на стадіоні. Як повідомив Олег Масло, тільки надвечір 16 лютого сюди доставили самохідну газонокосарку, пральну машину, холодильник, акустичну систему та інші речі. Сім позицій з опису матеріальних цінностей директор стадіону Олександр Бут поки що не дочекався. За твердженням Бориса Євмини, майно вивезли з метою збереження.

За поданою заявою до Золотоніського відділу поліції тривають слідчі дії.