Відзавтра починає діяти розмежування Черкащини на карантинні зони

23 Лютого 2021 17:00

Із 24 лютого починає діяти епідемічне зонування на території України. Відповідно встановлюється «жовтий» рівень. Наразі, зауважимо, в державі діють карантинні обмеження, визначені Постановою Кабінету Міністрів від грудня 2020 року.

Як інформують в Черкаській ОДА з посиланням на заступницю керівника обласного управління освіти Оксану Сімушіну, зі встановленням «жовтого» рівня забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти у випадку, коли на самоізоляції через контакт із захворілим на COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

“Заборонено також проведення масових заходів, зокрема вистав, свят, концертів, за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів”, – зауважила чиновниця.

У разі встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання.