Перший українець отримав щеплення від COVID-19 – це лікар із Черкас

24 Лютого 2021 13:15

Лікар-реаманітолог із Черкас Євген Горенко першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Євген працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

facebook/AleksandrSkichko

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Нагадаємо, сьогодні Черкащина першою в Україні отримала вкцину від коронавірусної інфекції – це 16200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield. Відтак вакцинація вже стартувала.

“Як і в цілому по Україні, у нас працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку. Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С”, – повідомив  Олександр Скічко.

Він підкреслив, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною.

Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.