Вирок у справі Стерненка – реверанс Зеленського у бік проросійського виборця, – Томенко

24 Лютого 2021 19:04

Вирок Одеського райсуду щодо активіста Сергія Стерненка – спроба політичного або електорального балансу, вважає лідер політичної партії “Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко.

На думку експерта, вирок у справі Стерненка – це тотальна боротьба за повернення своїх прихильників і збереження популярності як президента всієї країни.

“Є багато застережень, як приймалося це рішення і наскільки воно було обгрунтованим. Удар по Медведчуку, його трьох каналах, по Шарію зробили з Зеленського мало не “бандерівця”. Але він втрачає велику підтримку, пов’язану з більш космополітичним електоратом, або з людьми, налаштованими на дружні стосунки з Росією. Йому треба було показати, що він дбає і про них. От, як би, Стерненка ми теж садимо. Це такий електоральний сантимент у бік проросійського виборця. Більше аргументів я не можу знайти. Врівноважили: для патріотичного сегменту – одні рішення, для проросійського – інші”, – прокоментував Микола Томенко в ефірі “Політека.Online”.

На думку Миколи Томенка, правоохоронні органи і судді не самостійні та підконтрольні владі.

“На жаль, реформа, про яку трубили Порошенка і всі решта, провалилася. Вона закінчилася хіба тим, що ми платимо суддям більші зарплати, а рішення вони приймають з урахуванням політичної кон’юктури та ще й беруть за це немалі хабарі. Зросла зарплатня, значить, і ризик збільшився, і зросли хабарі”, – зауважив Микола Томенко.

Детальніше про це та як народні депутати “протягли” Юрія Вітренка на міністерство – у відео: