Черкащанин отримав премію імені Лесі Українки

25 Лютого 2021 17:45

Вийшла постанова уряду про присудження премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Серед митців, відзначених за підсумками 2020 року – черкащанин: Олександр Власюк, відомий під творчим псевдонімом Сашко Лірник.

Український художній фільм-казка 2019 року „Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке” базується на казці Сашка Лірника „Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід”.

Олександр Власюк отримав премію у номінації “Кінотвори для дітей та юнацтва” – за сценарій фільму “Пекельна Хоругва або Різдво Козацьке”.

ukrlib.com.ua

Митець народився 1963-ого в Умані. Він володар почесного звання “Заслужений працівник культури України” та багатьох премій. З 1999 по 2002 роки вів на телебаченні програму “Казки лірника Сашка», а з 2010-го – програму “Світанок”. Також відомий за кількома збірками книжок “Казки Лірника Сашка”.

Премія Кабінету Міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, що сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.