14-річного підлітка з Тального шукали добу і знайшли в полі

26 Лютого 2021 18:00

Поліцейські знайшли 14-річного Владислава Ковпака, який зник учора в Тальному. Хлопець бродив полем між селами Тальянки та Білашки. Зараз його оглядають медики.

Владислав Ковпак пішов з дому 25 лютого, про це заявив його батько близько 19-ої години. Добу хлопчика розшукували поліцейські Тальнівського та Звенигородського районів, батальйону поліції особливого призначення, поліцейські ювенальної превенції та просто небайдужі люди. Допомагали з розповсюдженням інформації про зникнення ЗМІ та наші читачі на сторінці поліції у фейсбук.

На щастя, 14-річний Владислав знайшовся живим та неушкодженим.

“За словами рідних, хлопець не вперше йде з дому, може блукати різними місцями та має психічні розлади”, – каже начальник Тальнівської поліції Денис Донець.

Як повідомив начальник Звенигородського районного відділу поліції Олег Міщенко, у пошуках зниклого хлопця були залучені кілька десятків поліцейських, у тому числі кінолог із собакою, спецпризначенці та небайдужі громадяни. Пошукові групи відпрацьовували лісовий масив та довколишні населені пункти, перевіряли закинуті будівлі, рівчаки, зарості та водойми, сквери, парки, дитячі майданчики, шкільні заклади, дитячі садки, зупинки міського транспорту, автовокзал та залізничний вокзал, під’їзди будинків, нежитлові споруди й місцеві ринки. Питали про хлопця й в перехожих, однак його ніхто не бачив. На жаль, упродовж вечора та ночі хлопця не вдалося розшукати.

“Окрім того, що зникнення дитини – це завжди надзвичайна ситуація, тривогу викликало й те, що в холодну пору хлопець був без верхнього одягу, а пошуки ускладнювала ніч. До того ж так склалося, що дитина не мала із собою мобільного телефону”, – додає Олег Міщенко.

Лише сьогодні, 26 лютого, близько 15-ї години змерзлого та знесиленого Владислава, знайшли в полі між селами Тальянки та Білашки.

Знайду негайно доставили до лікарні для обстеження та надання медичної допомоги. На щастя, він не постраждав, тож згодом він повернеться додому. Нині з родиною працюють ювенальні поліцейські.

Як з’ясувалось, Владислав з дому пішов до замку Шувалових, певно це його улюблене місце, бо часто туди навідується.

Поліцейські, коли перевіряли територію, побачили на снігу дитячі сліди, які повели правоохоронців в поле. Відтак, пройшовши зо 25 кілометрів поліціянти знайшли знесиленого підлітка.

Один із поліцейських одразу вдягнув хлопця у свою куртку та шапку, а спецпризначенці відігріли й нагодували знайду бутербродами з чаєм.