Після щеплення від COVID-19 на Черкащині шестеро медиків відчули слабкість і головний біль

26 Лютого 2021 12:24

На Черкащині виявили перші випадки несприятливих реакцій після щеплення від коронавірусу. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 26 лютого.

Він зазначив, що загалом повідомлень надійшло сім. Один випадок зареєстрували на Чернігівщині, шість — на Черкащині: “25 лютого надійшли перші повідомлення про несприятливі події після імунізації. Таких повідомлень надійшло сім, усі вони несерйозні”.

У коментарі Суспільному головна імунологиня Черкаського обласного управління здоров’я Наталія Гармаш повідомила, що таким чином відбувається відбувається формування імунної відповіді на щеплення.

“Є як місцеві, так і загальні побічні дії, які протягом кількох днів зникають. Це відбувається формування імунної відповіді на щеплення. Можна говорити про те , що таким чином організм реагує на вакцину. І цього не треба боятися”, – сказала лікарка.

За її словами, це передбачувані несерйозні побічні дії, які прописані в інструкції до вакцини. Як-от: слабкість, головний та біль у місці ін’єкції.

Нині працівники закладу почувають себе добре, а ці симптоми станом на 11 годину 26 лютого зникли.

Нагадаємо, 24 лютого на Черкащині стартувала кампанія вакцинації проти коронавірусної інфекції. У першу чергу щеплення отримують медики.