У вихідні на Черкащині похолодає, але весна вже близько

26 Лютого 2021 17:23

У вихідні погоду Черкащини формуватимуть холодна частина циклону «ERICK» з центром над Середньою Волгою та малоактивний атмосферний фронт, отже прогнозуємо похолодання з температурою вночі близько 0º, вдень 0-5º тепла. Пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу, дискомфорту додасть поривчастий вітер. На дорогах та тротуарах ожеледиця.

Із понеділка стартує календарна весна. У синоптичній ситуацій значних змін не очікуємо, тому погода суттєво не зміниться, зазначають в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

За середньостроковим прогнозом, із 4 березня очікують періодичні опади, а з 6 березня – невелике зниження температури вночі до 1-6º морозу.

Беручи до уваги тенденції, що склалися в атмосфері і з огляду на наявні прогнози, можна сказати, що перший місяць весни на Черкащині буде характеризуватися частою зміною погодних умов. Березень-2021 прогнозується теплим та з опадами у межах норми. За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, середньомісячна температура очікується +2,5º (норма +0,4º), кількість опадів – 32 мм (норма 33 мм).

На зміні сезонів «погодний маятник» має велику амплітуду коливань, як температури від «мінусів» до «плюсів» так і атмосферного тиску до 10 одиниць за добу. Тому в цей період ставтеся особливо уважно до свого здоров’я! Будьте уважними на вулицях – дороги і тротуари можуть бути слизькими!