“Список Байдена-Зеленського” – при чому тут Черкащина і як це вплине на її політичне життя?

1 Березня 2021 19:16

Вихід парламентаря з Черкащини Антона Яценка з депутатської  групи партії “За майбутнє” вплине як на загальноукраїнський політичний ландшафт, так і на регіональне черкаське політичне життя. Ситуацію навколо цього проаналізував лідер партії “Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко, підсумовуючи події на Черкащині.

“Секрет рішення Яценка простий і пояснюється конфліктами всередині команди Коломойського з партіі “За майбутнє” і фракції “За майбутнє”. Ці конфлікти стосуються частини людей, зорієнтованих на Ігоря Палицю і частини, зорієнтованих на Коломойського. Подивіться на останнє голосування в Раді, проамериканське чи, як б сказав, на підтримку Зеленського голосування – про те, щоб Вітренко лишався міністром і підписував документи, проголосувала практично вся фракція “За майбутнє” і той же Яценко, який вийшов і є позафракційним. А Палиця і його прихильники не голосували за цей законопроект, – сказав Микола Томенко. – Очевидно, цей конфлікт пов’язаний із тим, що Коломойський і група бізнесменів із “Привату” зараз потрапляють у список “Байдена-Зеленського” й активно обговорюється питання санкцій. Можливо, це просто попередження Коломойському про те, що треба правильно голосувати у Верховній Раді. Частина людей, які бачать цей конфлікт усередині партії, сепарується. Я так бачу, що Яценко виходить із партії “За майбутнє” і залишається з Коломойським. Подивимося на те, як буде поводити себе міський голова Черкас, який балотувався від “За майбутнє” і виграв вибори,  фракції у Черкаській міській та Уманській міській радах. Розбірки серед олігархів і розбірки між владою й олігархами, очевидно, серйозно вплинуть на політичний ландшафт і на Черкащині в тому числі”.

Іще у випуску – марнотратство голів новоутворених ОТГ, святкування 150-річчя з дня народження Лесі Українки та дня пам`яті Тараса Шевченка.