Черкаський театр відкриють після масштабної реконструкції 9 березня

3 Березня 2021 17:52

Відкриття відбудованого обласного театру відбудеться на День народження Тараса Шевченка – 9 березня. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Нагадаємо, що пожежа в театрі відбулася 5 з половиною років тому – влітку 2015-ого. Реконструкцію завершили наприкінці грудня 2020 року. На всі роботи витратили 164 млн. грн.

“Багато було скептиків, які казали, що відкрити театр до 1 березня не можливо. Саме в понеділок, 1 березня, ми отримали всі документи, які затверджують, що будівля введена в експлуатацію”, – сказав Олександр Скічко.

За словами керівника управління ДСНС в Черкаській області Андрія Даника,театр на сьогодні має сучасну протипожежну систему безпеки.

“Протипожежні двері мають додаткову вентиляцію для димовидалення. Протипожежна система була складна і потрибно було провести її ретельне тестування. Тому перевіряли її в різних режимах, в тому числі і аварійних. До 1 березня всі системи спрацювали на 100 відсотків”, – розповів Андрій Даник.

Додав, що на початку роботи театру Управління ДСНС передбачить постійне чергування, аби провести навчання відповідальних осіб комунальної установи.