Синоптики прогнозують мінливу погоду зі снігом і морозами

5 Березня 2021 13:38

Яскраве сонце, ще вчора сяяло на небосхилі, а сьогодні вже сховалося за хмарами. Така мінливість погоди притаманна першому місяцю весни. І перші такі теплі дні, коли температура підвищувалася до 11º тепла, вже змінюється на холодні. Причиною тому – наближення атмосферних фронтів циклону «HARTMUT» з північної Атлантики.

фото МандрівникЧеркаси

За прогнозом, у найближчі дні на Черкащині серія атмосферних фронтів забезпечать часту зміну повітряних мас із прохолодних на холодні у супроводі посиленого вітру та короткочасного випадіння снігу.

Так, субота та неділя очікуються вітряними, з морозами вночі 5-10º, в денні години сонячні прояснення дозволять температурі підвищитися до 0º і дещо вище. Найбільш суттєві опади у вигляді снігу очікуються найближчої ночі. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця.

У понеділок, 8 березня, переважатиме хмарна, без істотних опадів погода з температурою близько 0º, але із поривчастим вітром північного напрямку.

У вівторок, 9 березня, погода знову зміниться на більш холодну, морозну, і лише із середини тижня візьме курс на потепління.

За багаторічними даними спостережень, 8 березня найхолодніше було у далекому 1964 році, коли мінімальна температура повітря знижувалася до -28°. Найтепліше було в 2002 році, коли повітря максимальна температура підвищувалася до +15°.