У Ковраї презентували унікальне дослідження про Григорія Сковороду

9 Березня 2021 20:00

У школі в селі Коврай Золотоніського району сьогодні презентували видання краєзнавця Степана Нехорошева про Григорія Сковороду. У 2022 році відзначатимемо 300-річччя від дня народження відомого українського філософа.

facebook.com/m.tomenko

Саме у Ковраї Григорій Сковорода прожив з 1753 по 1759 рік, навчаючи сина місцевого ина могутнього і багатого поміщика Степана Томари – Василя. А на Кравцевій горі, кажуть дослідники життя і творчості Григорія Савича, він почав писати свій “Сад божественних пісень”.

facebook.com/m.tomenko

“На проханння школи у селі Коврай Золотоніського району провів відкритий урок та презентував наші просвітницькі та спортивні проекти, а також унікальне видання фольклориста і краєзнавця Степана Нехорошева про Григорія Сковороду, – написав у свому фейсбуку лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко. – Нагадаю, що наш найвідоміший філософ прожив тут більше 5 років й залишив по собі добрі спогади та легендарні перекази простого народу.

Гордий з того, що наш фонд «Рідна країна» спільно із Національним заповідником «Переяслав» (директор – Олексій Лукашевич, науковий редактор видання – Олександр Колибенко) вперше видали ці унікальні історичні оповідання про мандрівного філософа.

Домовилися з очільницею школи Людмилою Різник та керівництвом ОТГ про допомогу в пропагування цього відомого історичного сковородинівського місця”.