На Чернечій горі вшанували Кобзаря у 160-ту річницю його смерті

10 Березня 2021 17:58

Сьогодні, у 160-у річницю з дня смерті Кобзаря, на Тарасовій горі, біля його могили, – як завжди, багатолюдно.

Під звуки «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні Черкаського державного академічного заслуженого українського народного хору місцеві жителі та гості Канева покладають квіти до місця останнього спочинку Поета. За упокій душі Тараса Шевченка священнослужителі кількох конфесій проводять спільну літію.

Серед учасників урочистостей присутні голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко, перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко, представники міської влади, громадськості Канева, об’єднаних територіальних громад, бійці АТО, працівники Шевченківського національного заповідника.

У численних виступах присутніх підкреслювалося, що великий Кобзар завжди був і буде тією силою, яка об’єднує, робить міцнішими, витривалішими і успішнішими, і що на цьому святому місці відчувається незвичайна енергетика, яка надихає до розвитку, наснаги і любові до рідної землі.

Гості ознайомилися з експозицією музею, взяли участь в урочистому відкритті мистецької виставки Василя Семенюка «Мій Шевченко», відвідали діючу виставку Віолети Монсевич «Краса природня».

За матеріалами Шевченківського національного заповідника “Тарасова гора”