На ремонт закрито міст, який сполучає Черкащину з трьома областями

10 Березня 2021 18:30

9 березня закрили міст через річку Сула, що сполучав Черкаську область із Полтавською, Дніпропетровською та Кіровоградською. Рух зупинили на час реконструкції. Представник підрядника Данило Кривень пояснив, що поки триває ремонт, водії мають користуватися об’їзними шляхами.

Міст збудували в 1962 році. Балки мосту до цього часу поіржавіли, а бетонні опори – потріскалися. Наразі міст у вкрай небезпечному стані, повідомляє “Суспільне”.

Спочатку робітники демонтують старе бар’єрне огородження, а потім зріжуть балки мосту.

“Погода поки що не сприяє роботі. Якщо потепліє, буде краще працювати. Будемо різати огородження. Потім зріжемо балки і знімемо їх на землю”, – розповів працівник підрядної організації Роман Кемарський.

За словами начальника дільниці Данила Кривня, об’єкт буде шириною дев’ять метрів, тоді як раніше був шість.

“Тут можна буде проїжджати без зупинок на одній та другій стороні. Нова будова буде довжиною майже 98 метрів та повністю металева у вигляді арки із проїздом зверху. Це дуже надійна і міцна конструкція”.

Ремонт триватиме пів року. На цей час рух для транспорту перекрили.

На час ремонту визначили два об’їзні шляхи. За словами прессекретаря служби автодоріг Черкаської області Юрія Дубрави, ці дороги визначила Служба автодоріг Полтавщини.

“Радимо всім водіям користуватися схемами, та не марнувати свій час”.

Шлях від Черкас до Полтави, минаючи Сулинський міст, становить 275 кілометрів.

Тепер, об’їзною дорогою місцевого значення через Чорнобай – 233 кілометри; дорогою державного значення Р-10 через Чигирин – 244 кілометри.