Онука захисника Донецького аеропорту назвали на честь діда-героя

26 Березня 2021 17:05

У родині сина загиблого захисника України Олексія Панченка із Черкас народився малюк. Хлопчик з’явився на світ 24 березня. Назвали його на честь героїчного дідуся – Олексієм.

Молоде подружжя Панченків – Сергій (син загиблого) та Галина – батьками стали вперше. Із цією важливою та радісною подією у житті їх привітала заступниця міського голови Марина Гаркава, повідомляють у міськраді.

“Щиро бажаю малюку щасливого дитинства, рости здоровим та кмітливим, а батькам – сил, терпіння й взаєморозуміння, – сказала вона. – Вірю, що дід Олексій радіє онуку й бачить, що місто шанує і пам’ятає своїх Героїв”.

Посадовиця передала новоспеченим батькам “пакунок малюка” від міста та держави.

Нагадаємо, Олексій Панченко загинув 19 січня 2015 року від кулі снайпера у бою з російськими збройними формуваннями поблизу Донецького аеропорту.
Випускник Черкаської середньої школи № 4, того ж року вступив до омріяного Черкаського пожежно-технічного училища МВС України (нині – Черкаський інститут пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля НУЦЗ України), яке закінчив 1994 року з відзнакою, отримавши звання лейтенанта внутрішньої служби. Залишився працювати в рідному училищі. 1995 року вступив до Харківського інституту пожежної безпеки, наступного – отримав звання старшого лейтенанта внутрішньої служби. Був одружений, мав сина Сергія.
Коли розпочалась АТО, Олексій Панченко добровільно пішов у військкомат із проханням відрядити його на передову. І вже під час третьої хвилі мобілізації, 22 серпня 2014 року, його мобілізували рядовим до 95-ої аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону. Кілька місяців був на навчаннях у Житомирському військовому центрі. З 20 листопада 2014 року безпосередньо перебував у зоні бойових дій.
У грудні 2014 року він захищав Донецький аеропорт, на новорічні свята побував у відпустці, провідавши рідних і знову повернувся в зону АТО.
19 січня 2015 року у складі свого підрозділу він проривався на МТЛБ на допомогу до “кіборгів”, які тримали оборону в будівлі терміналу Донецького аеропорту. Точився жорстокий перехресний бій, у якому черкащанин загинув, отримавши смертельне поранення.
У Черкасах одну з вулиць перейменовано на вулицю Олексія Панченка.