Порція позитиву від підсніжників Холодного Яру (відео)

29 Березня 2021 20:00

Викладачі ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету ім.Богдана Хмельницького, кандидат біологічних наук Олександр Спрягайло та кандидатка сільськогосподарських наук Оксана Спрягайло показали краєвиди Холодного Яру на новоствореному ютуб-каналі “О&О”.

facebook.com/Олександр Спрягайло

“Ми — Оксана й Олександр — біологи, захоплені природою та подорожами. У наших відео буде багато мальовничих місць, цікаві розповіді про рослини і гриби, захопливі маршрути для мандрівок. Подорожуйте та розкривайте таємниці природи разом з нами!”,  – закликають науковці.

Розповідають, що часто подорожують, а відтак хочуть поділитися емоціями з іншими. Тому й створили канал. Також не менш важливою місією є екологічне просвітництво.

Темою для першого відео подружжя науковців обрали Холодний Яр і унікальні підсніжники цього краю.

“Холодний Яр — це важлива частина мого життя, адже вже 20-ий рік поспіль ми туди їздимо з метою насолодитися природою і водночас забезпечити охорону підсніжників. Поїздки до Холодного Яру позитивно змінили мій погляд на світ, студентів тощо. Зараз обговорюють це місце як об’єкт охорони, але мало звертають увагу на красу природи, не розповідають про біологічні, екологічні особливості, легенди, – розповів Олександр Спрягайло.

Наступне відео, яке стане логічним продовженням попереднього, буде пов’язане з ефемероїдами: білоцвітами, пролісками, підсніжниками, рястом та особливостями й різницею між цими весняними квітами.

За інформацією Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького