Майже добу гасили підпал очерету і сухостою в Золотоноші

30 Березня 2021 13:28

Пожежа в екосистемі у Золотоноша сталася 29 березня.  В результаті підпалу невідомими особами вигоріло десятки гектарів очерету та сухостою, полум’я перекинулося на сусідній ліс, був ризик загорання на території приватного сектору, маслоробного комбінату, очисних споруд ДП “Златодар” та підстанції потужністю 10 кВт, а також розповсюдження вогню на інші квартали міста. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Флоренко.

Спільними зусиллями ДСНС та УЖКГ пожежу було локалізовано та ліквідовано. Боротьба з вогнем безперервно тривала майже добу. Задіювалася техніка ДСНС, УЖКГ, ДП “Златодар” та КП “Міський водоканал”.

“Бездумні дії осіб завдали величезної шкоди екології, навколишньому середовищу і тваринному світу, – розповів Олександр Флоренко. – Саме зараз організовуються спільні рейди ДСНС та муніципальної інспекції з пошуку паліїв із залученням авіації та безпілотників. Про результати рейдів буде проінформовано одразу після їх проведення”.

Нагадаємо, минулого року в Україні підняли штрафи за спалювання рослинності. Максимальний штраф за такі дії становить до 21 420 грн.