2 квітня погода на Черкащині суттєво зіпсується, можливий навіть сніг

1 Квітня 2021 19:25

Найближчої ночі та першу половину п’ятниці, 2 квітня, на Черкащині утримається суха та тепла погода з температурою вночі +5..+7º, вдень +9..+11º, повідомляють у обласному гідрометеоцентрі. А от у другій половині дня хвильовий і активний холодний атмосферний фронт суттєво зіпсує погоду в області. Очікується дощ, місцями навіть можливі перші грози. Ввечері дощ посилиться, крім цього, місцями приєднається і мокрий сніг.

У другій половині ночі атмосферний фронт покине наш регіон, опади припиняться. З північними вітрами до нас надійде хвиля холодного повітря, температура повітря знизиться: вночі -2º..+3º, вдень +4..+9º.

У вихідні дні 3 і 4 квітня, погожий європейський антициклон із заходу намагатиметься підтримати весняний настрій, але все ж у неділю не обійдеться без короткочасних опадів.

На початку нового робочого тижня переважатиме нестійка помірно тепла з періодичними дощами погода. Припинення опадів та підвищення температури на 5-7º синоптики прогнозують із 8 квітня.

За попередніми розрахунками, у найближчі 5 діб, середньодобова температура буде нижче +8º, тому завершувати опалювальний сезон ще зарано.

Сьогодні Черкащину “накрила” хвиля дуже теплого повітря, але історичний максимум 23º тепла все ж залишається за далеким 1975 роком. Цікаво те, що в минулому 2020 році на ранок 1 квітня було 11º морозу.

А початок квітня 2015 року на Черкащині відзначився нехарактерним для цього періоду погодними явищами – градом, налипанням мокрого снігу та на 1-3 доби встановленням снігового покриву висотою 4-17 см. Із стихійних явищ погоди в Умані 3 квітня спостерігався дуже сильний снігопад, коли за 6 годин випало 28 мм, а 4 квітня налипання мокрого снігу діаметром 81 мм.