Вперше в історії клуб “Черкаські мавпи ” гратиме в фіналі Кубку України

1 Квітня 2021 22:37

У сьогоднішньому складному і яскравому матчі БК “Черкаські Мавпи” здолали БК “Запоріжжя” і вперше за довгий час вийшли до фіналу Кубка України з баскетболу.

Як розповіли у клубі, “Черкаські Мавпи” невдало розпочали цей матч. “Запоріжжя” попри складну гру з “Київ-Баскетом” лідирувало в рахунку. Втім загальна втома позначилася на обох командах. За першу чверть суперники набрали на двох 28 очок. А за першу половину матчу – 56.

При цьому запоріжці намагалися задавати тон грі, змушуючи черкасців наздоганяти. Максимальний відрив “Запоріжжя” в дев’ять очок “Мавпи” скоротили до великої перерви до чотирьох.

Уже на старті другої половини черкасці вийшли в іншому настрої. Команда не лише відквитала свій пасив, а вийшла вперед. “Мавпам” навіть вдалося відірватися на дев’ять очок. Та ще до початку заключної 10-хвилинки різниця скоротилася до одного балу.

mavpabasket.com

Утім черкасці свого вже не впустили. На завершальну частину матчу у гравців Максима Міхельсона залишилося більше сил. Черкасці взялися впевнено збільшувати перевагу в рахунку. Ритм гри запоріжців, як і в попередньому поєдинку, задавали Кеффі, Сізов та Маяускас, але цього разу їм не вдалося врятувати команду на останніх хвилинах.

У підсумку 69:79 – “Черкаські Мавпи” перемогли “Запоріжжя” та вперше в історії вийшли до фіналу Кубка України. 4 квітня у фіналі “Мавпи” зустрінуться із переможцем матчу “Миколаїв” – “Будівельник”.