Поліцейські затримали чоловіка, який за схемою «Ваш родич у біді» видурив понад 250 тисяч гривень

2 Квітня 2021 13:16

Оперативники карного розшуку викрили чоловіка, що займався телефонним шахрайством. Затримали його в Сумах, повідомляють у ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Як розповів начальник кримінальної поліції Руслан Осипенко, йдеться про мінімум чверть мільйона гривень, які шахрай видурив лише з початку року видурив у мешканців кількох міст України.

Ще одного фігуранта, причетного до вчинення кримінального правопорушення наразі встановлює поліція. Зараз слідчі розглядають кримінальне провадження.

Обоє займалися системними телефонними шахрайствами. Зловмисники працювали за популярною схемою «Ваш родич потрапив у ДТП».

Зловмисники діяли за однаковою схемою – телефонували потерпілим, представляючись працівниками поліції та повідомляли, що їх рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення дорожньо-транспортної пригоди. В ході проведення обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили банківську картку та мобільні телефони.

За процесуального керівництва місцевої прокуратури зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі. Слідство по даному факту триває.

Зараз правоохоронці перевіряють зловмисника на причетність до аналогічних злочинів на території Черкаської та інших областей.