Чому бібліотекарів на Черкащині зробили “ворогами народу”? (відео)

3 Квітня 2021 21:30

Чому в Україні провалено боротьбу з “ковідом”, чи відкриється “друге дихання” у Зеленського, чому бібліотекарів зробили “ворогами народу”?

Про це йшлося у програмі “Вечірній прайм” на черкаському телеканалі ВІККА за участі лідера Громадського руху “Рідна країна” Миколи Томенка.

“У Міжнародний день дитячої книги в Каневі наша команда допомагала бібліотекам у рамках проекту “Українська книга – дітям України”, – розповів Микола Томенко. – Дивлюся, що сьогодні в окремих районах, скажімо, в Золотоніському, замість куркулів, що їх Каганович із Сталіним вважали “ворогами народу”, оголосили бібліотекарів. Причина – в бюджетах немає грошей. Як на мене, є два шляхи вирішення: перший – є ресурси для оптимізації, починаючи з видатків на утримання влади. Я бачив ОТГ з такою кількістю чиновників і такими зарплатами!.. Друге: економте видатки, перейшовши на альтернативне опалення. Треба думати над оптимізацією, а не над закриттям”.

Микола Томенко звернувся до колективів бібліотек із проханням інформувати через фейсбук, електронну пошту про спроби закриття бібліотек місцевою владою.

“Ми зробимо все для вашої підтримки, – зазначив він. – І пам’ятаємо, що влада, яка бореться з бібліотеками і нація, яка не читає книг, приречені на поразку”.

Детальніше – у відео: