Катеринопільчанин мало не згорів живцем, спалюючи сміття

5 Квітня 2021 13:00

Мешканець села Бродецьке, яке належить до Катеринопільської ОТГ, опинився в лікарні з опіками. Про це повідомляє видання “Вісті Черкащини”.

viche.ck.ua

“Це трапилось на початку минулого тижня, – розповідають місцеві. – Наш односелець-пенсіонер наводив лад біля хати. Ймовірно, дідусь, за старою звичкою, вирішив спалити непотріб. У цей час подув вітер і вогонь почав швидко поширюватись. Старенький заходився його гасити ногами, але в нього зайнялися штани, обгоріли ноги. Врешті його завезли в лікарню…”.

“У супроводі нашого працівника ми його відправили в опіковий центр у Черкаси на госпіталізацію. Вчора транспортували. Перед цим домовились про місце. Загрози життю, думаю, немає. У нас його теж належним чином лікували, все зробили правильно, але, оскільки в опіковому з’явилося місце, вирішили направити в спеціалізований заклад”, – прокоментувала головний лікар Катеринопільської багатопрофільної лікарні Людмила Борецька.

viche.ck.ua

А тим часом в Катеринополі та околицях з початком потепління щодня палять траву, листя й відходи. Димить то тут, то там. Людей не лякають ні можливі проблеми зі здоров’ям через вдихання диму, ні штрафи, які суттєво збільшили за подібні дії.

Зокрема в квітні минулого року за самовільне випалювання рослинності або її залишків штрафи збільшили від 3060 до 21 420 гривень, а за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу навколо населених пунктів, вздовж залізниць – від 91 800 до 153 тисяч гривень.

Катеринопільські рятувальники закликають утриматися від спалювання сухої рослинності, листя, очерету, сміття та побутових відходів.