У Чигирині рубають парк імені Тараса Шевченка

8 Квітня 2021 18:26

У Чигирині вирубують двохсотлітні акації й клени, але залишають сухостій. Так міська влада “облагороджує” парк імені Тараса Шевченка, розповів “Суспільному” місцевий житель Володимир Терещенко.

 

За фахом чоловік еколог, тож не розуміє для чого це зробили. За його словами, з незрозумілих причин комунальники замість аварійних дерев спиляли каштан, якому близько 100 років:

“Видно, що дерево живе. Абсолютно тут немає всередині зіпсованої деревини. Пиляють дерева, які ще не є сухими, а сухі залишаються неспиляними”.

Еколог додав, що зрізали і старші дерева. Приміром одному каштану більше двохсот років, такого ж віку липи та акації. Їх у Чигирин завезли моряки з Одеси. І це унікальні дерева, бо на своїй Батьківщині, в Америці вони живуть не більше 150 років.

Майстер комунального підприємства Владислав Кобзар це заперечив та розповів, що прибирають лише сухі дерева. Усе – згідно із планом, затвердженим міськрадою.

За його словами, усього у парку мають спиляти 17 аварійних дерев,а на їхньому місці цієї весни висадять молоді.

Дізнатися у міськраді, чи справді таким чином хочуть омолодити парк Суспільному не вдалося. Очільник Чигирина Віктор Харченко не брав слухавку ані за робочим номером, ані особистим. Людям під час однієї з зустрічей 26 березня він розповів, що на все мають дозволи та планують висадити нові дерева.