На Черкащину чекає +16º, але не надовго

9 Квітня 2021 14:45

Після дуже теплого дебюту квітня, атмосферні фронти північного циклону на цьому тижні відкрили доступ арктичному холоду. Середньодобова температура повітря знизилася до березневої і була лише 3-5° тепла. Вночі 3-5° морозу, вдень 7-9° тепла, тому вегетація відбувається кволо і тільки в денні години.

За прогнозом обласного гідрометеоцентру, у вихідні посилиться вплив антициклону «PEGGY», а це значить на нас чекає сонячна, по весняному тепла та суха погода, яка сприятиме доброму відпочинку на природі, проте не слід забувати про дотримання правил пожежної безпеки.

Найближчої ночі прогнозують 2-4º морозу, у суботу вдень 10-12º тепла. А в неділю, 11 квітня, завдяки адвекції тепла, температура підвищиться на 5º, вночі +1..+6º, вдень +11..+16º.

Перша половина наступного тижня дозволить нам насолодитися теплою, переважно та комфортною погодою. Температура вночі +3..+8º, вдень +13..+18º.

Така погода сприятиме розгортанню польових робіт. І аграріям слід ефективно використовувати погожі дні для проведення весняної сівби. В садах до початку цвітіння необхідно провести комплекс заходів проти хвороб та шкідників, бо це – основа майбутнього врожаю.

Але в атмосфері утримуються північні процеси, тому тепло поки що – мінливе. За попередніми розрахунками з 15 квітня знову чергова хвиля холоду у супроводі невеликих дощів.