У Смілі закривають школу

13 Квітня 2021 23:19

Учителів, учнів і батьків учнів школи №2 у Смілі повідомили про те, що з 1 вересня вони перейдуть працювати і вчитись у НВК «Ліцей «Лідер» (колишня школа№5). З метою економії бюджетних коштів школу №2 реорганізують шляхом приєднання до ліцею, пише видання “Сміла.UA”.

Представники міської влади переконують, що прискіпливо ведеться аналіз мережі закладів освіти. Моніторинг показує, що, на жаль, у школі №2 не набираються 10 і 11 класи, а у наступному навчальному році не буде навіть першого класу. Проектна потужність школи розрахована на 600 учнів, а по факту у ній навчається 190 учнів. А наступного навчального року буде ще менше – 160 школярів.

Тому, щоб зекономити кошти на оплату опалення, електроенергії, водопостачання та інші витрати, школу № 2 вирішили приєднати до «Ліцею «Лідер».

Ліцей розрахований на 1350 учнів, а по факту там навчається 680 учнів. Навіть якщо до ліцею приєднати учнів школи№2, це буде близько 800 школярів і все одно не вистачатиме дітей для повного завантаження.

“Це дуже болюче для всіх нас рішення, – пояснюють представники влади та освітяни. – Важко було стояти перед колективом школи №2 і говорити про реорганізацію школи. Але в об’єднанні шкіл є теж свої плюси: зекономлені кошти можна буде витратити на розвиток освіти, на покращення умов навчання для дітей”.

Чиновники переконують, що головна умова – працевлаштувати кожного вчителя і кожного працівника школи – дотримана, ніхто не втратить роботу, всі будуть працевлаштовані. Друга умова – комфорт дітей – теж. Школа №2 перейде в ліцей цілими класами.

У приміщенні школи №2 залишать сторожів, щоб зберегти будівлю. Влада шукатиме інвестора, який би взяв і використав цю будівлю з користю, можливо, це буде якийсь приватний навчальний заклад.