Електронний квиток і річка: оновлений зоопарк у Черкасах планують відкрити в липні

15 Квітня 2021 13:20

Нові зони відпочинку, оновлене поглиблене озеро, новий вхід з турнікетами та електронний квиток. Все це уже в липні з’явиться в Черкаському зоопарку.

Озеро в зоопарку поглиблять і розширять

Планується, що з липня буде введено в експлуатацію нову вхідну групу до зоопарку, нові каси та термінали. А також запрацює портал з продажем електронних квитків, що дасть змогу відвідувачам із інших населених пунктів заздалегідь спланувати екскурсію до Черкас.

Директор зоопарку Євгеній Ван розповів, що гості будуть проходити через турнікет, скануючи паперовий квиток або електронний на своєму ґаджеті.

Це дасть можливість відслідковувати в реальному часі кількість людей, що зайшли і вийшли, адже вхід та вихід буде окремо з різними турнікетами. А в час пандемії це особливо важливо, оскільки буде можливо контролювати кількість відвідувачів на території парку.

Він також додав, що у парку буде дві зони відпочинку і суттєво змінений та оновлений архітектурний вигляд.

“Ми вирішили поглибити озеро до 6 метрів, бо раніше воно було лише метр завглибшки. А оскільки на ньому завжди багато птахів і, відповідно, багато біологічних відходів, то вода швидко забруднювалася, а влітку починала цвісти, зеленіти і набувати неприємного запаху. Тепер же, через збільшення об’єму води, такі процеси вдасться суттєво скоротити. До того ж, ми плануємо встановити автоматичну систему фільтрації води. А ще хочемо зробити невелику річку, яка протікала б через усю територію зоопарку”, – поділився планами реконструкції директор.

Також наразі друга та третя черга реконструкції зоопарку на етапі проектування, це буде реконструкція тераріуму та зони птахів. Все це буде зроблено за інвестиційні кошти від компанії “ROSHEN”. Для розробки майстер-плану для зоопарку було залучено спеціалістів із Канади, Німеччини, Франції та Нідерландів.

У зоопарку в Черкасах проживає 250 видів тварин з різних куточків планети.

“У Черкаському зоопарку заплановано будівництво багатьох нових цікавих об’єктів на новій території, якщо, звісно, депутатський корпус підтримає ініціативу і проголосує за виділення додаткової земельної ділянки. Наразі площа зоопарку складає 3.7 гектари, проте вона може бути збільшена майже удвічі”, – зазначає заступниця міського голови Марина Гаркава.

На сьогодні в зоопарку проживає 250 видів тварин з різних куточків планети, більше 60 тисяч особин, це разом із кормовими та експозиційним тваринами. Багато звірів у зоопарку переживають усі можливі строки свого життя, бо умови утримання для них створені максимально комфортні і наближені до природнього середовища. Найбільшими старожилами зоопарку є леви, які проживають у ньому уже більше 20 років.

Вартість вхідного квитка до зоопарку нині становить 60 та 100 грн у будні та вихідні (святкові) дні відповідно. Діє система знижок для студентів: так, у будні дні вони платять за квиток 40 грн, а у вихідні – 70, звісно, під час пред’явлення студентського квитка. Також для пільгових категорій населення вхід коштує у будні дні – 40 грн, у вихідні (святкові) дні – 70 грн.

Кожного першого четверга місяця вхід для членів багатодітних сімей становить 10 грн. з особи. А останній четвер місяця – безкоштовний для перерахованих пільгових категорій. Безкоштовно відвідати зоопарк можуть діти до 5 років, діти-інваліди з дитинства (до 18 років), діти-сироти (до 16 років) та інваліди І групи.

За матеріалами Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради