П’яний черкащанин викинув собаку із вікна

15 Квітня 2021 13:41

Виклик про жорстоке поводження з тваринами отримали інспектори роти ТОР вчора, 14 квітня, близько 20-ї години. Заявниця повідомила, що її сусід вчиняє насильницькі дії стосовно свого собаки. Небайдужа громадянка була схвильована, адже із сусідньої квартири було чутно скавчання пса та крики господаря.

фото Патрульної поліції Черкас

Прибувши на місце події, двері патрульним відчинив 31-річний чоловік з ознаками алкогольного сп’яніння. Він повідомив, що собаки в квартирі немає, оскільки тварину забрав його друг. Однак, коли зв’язались телефоном із ним, ця інформація не підтвердилася.

Під час спілкування із імовірним порушником інспектори помітили плями крові на підлозі у квартирі.

Поліцейські роти тактико-оперативного реагування одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Опісля пса виявили під вікнами квартири, на землі без ознак життя та із ознаками насильницької смерті. Надалі всі обставини події встановлює слідчий. Чоловіка затримали.

Нагадуємо, відповідно до ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ, жорстоке поводження з тваринами, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.