Черкаського експосадовця, який вимагав хабар, помістили в СІЗО перед етапуванням

19 Квітня 2021 18:49

Колишнього посадовця Черкаської міської ради затримали та помістили до ДУ Черкаський слідчий ізолятор. Тут чиновник перебуватиме перед подальшим етапуванням в установу, де відбуватиме визначене судом покарання. Про це повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

У прокуратурі зазначають, що “вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 30.06.2020 було засуджено до 6 років позбавлення волі реально, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком 3 роки, з конфіскацією майна та позбавленням дев’ятого рангу посадової особи органу місцевого самоврядування колишнього посадовця Черкаської міської ради, який у 2017 році вимагав від службових осіб одного з аграрних підприємств неправомірну вигоду в розмірі 1500 доларів США за непроведення планової перевірки правильності введення об’єктів будівництва в експлуатацію (ч. 3 ст. 368 КК України)”.

Як уточнює видання “18000”, йдеться про колишнього начальника Управління державного архітектурно-будівельного контролю Черкаської міської ради Валентина Дяченка. Заявником у цій справі виступив відомий у місті бізнесмен Віталій Ільченко, з якого Валентин Дяченко і вимагав згадані 1,5 тисяч доларів.

29 березня Апеляційний суд Черкаської області залишив у силі вирок суду першої інстанції, а саме позбавлення волі терміном на шість років.