Голова Черкаської ОДА вляпався в “ковідний” скандал

20 Квітня 2021 17:30

18 квітня в київському готелі Fairmont (власник Леонід Юрушев, керуюча готелю – Єлизавета Юрушева, дружина голови Черкаської ОДА Олександра Скічка) пройшла вечірка на честь дня народження дружини заступника голови парламентської фракції «Слуга народу» Миколи Тищенка – Алли Барановської.

Сюжет про вечірку випустила програми «Схеми». Журналісти нарахували близько 30 гостей. Зокрема, нардеп Олександр Трухін (Слуга народу), директор девелоперської групи Seven Hills Аріе Шварц, голова Черкаської ОДА Олександр Скічко з дружиною.

Свято відбулося в ресторані Fairmont.

У Києві через пандемію COVID-19 – режим жорсткого карантину. Транспорт перевозить пасажирів по спецперепусткам. Розважальні й спортивні заклади не працюють. Кафе й ресторани виконують замовлення тільки на винос. У готелях ресторани можуть працювати лише в ранковий час. Близько 22 години навпроти Fairmont, з Труханового острова, було здійснено святковий салют на честь іменинниці. З кінця 2019 року в Києві на час війни на сході України салюти й фейерверки заборонені.

Святкування дня народження в ресторані Fairmont – грубе порушення карантинних заходів. В Україні за порушення правил карантину може бути накладено штраф до 34 тис. грн. Якщо порушення скоєне посадовою особою – до 170 тисяч гривень.

Судячи з реакції на інцидент в Інтернеті, проблема не виконання карантинних вимог для розважальної галузі столиці – тотальна. Тому робити з Тищенка, Скічко й Юрушевої, яка незаконно дозволила святкування на своїй території, «стрілочників» – не зовсім коректно.

У частини українського суспільства ставлення до дотримання ковідного карантину в побуті – нехлюйське. І парламентар Тищенко разом з головою Черкаської ОДА Скічком – не відчайдухи-одинаки. Вони – в тренді, бо, дивлячись навкруги, бачать, що так чинять всі. Або навпаки – всі, дивлячись на Тищенка, Скічка та Юрушеву, беруть приклад з представників правлячої партії.

Високопоставлені «слуги» порушили карантинні обмеження, допустили витік інформації про порушення й підставилися для преси, і вкотре продемонстрували всій країні, що перед законом всі рівні, але вони – рівніші.

Однак в даному випадку всіх нас має непокоїти ще й те, що державні діячі дозволяють собі незаконний «бенкет під час чуми» саме в той час, коли на кордонах України концентруються російські війська. Коли загроза порушення державного кордону й нападу на Україну – реальна. Коли на фронті від ворожих обстрілів щодня гинуть бійці ЗСУ.

Демонстративна зухвалість слуг народу у центрі Києва – чітка ознака того, що персонально вони не гідні викликів, які стоять перед країною. Ні морально, ні інтелектуально.

Тому в президентському указі про звільнення Скічка з посади голови Черкаської ОДА, а також в рішенні, яке має ухвалити парламентська фракція СН відносно поки що заступника фракції СН у ВРУ Тищенка, мають бути три формулювання: «за низький рівень IQ, за демонстративне нехтування законодавства, за життєву незрілість».

Олександр Арабач, “Провінція”