Підприємець з орбіти нардепа Яценка отримав двохсотий мільйон на реконструкцію “Софіївки”

23 Квітня 2021 14:20

22 квітня Національний дендрологічний парк “Софіївка” оголосив про намір укласти договір із ТОВ “МБП-Тепломережа” на будівництво об’єкту на своїй території. Інформація про це міститься в системі Прозорро, повідомляє видання “18000”.

Потенційна вартість договору – 11,7 млн гривень. Відповідно до тендерної документації за ці кошти мають побудувати 45 виставкових майданчиків із порталами та вхідними групами, а також декоративними елементами.

Участь у аукціоні взяли чотири учасники, двоє з яких запропонували нижчу на майже два млн гривень ціну за переможця, втім були відхилені через невідповідність до тендерної документації.

Крім того, ТОВ “МБП-Тепломережа” отримало право на зведення на території “Софіївки” туалету, вартістю 3,6 млн гривень. Тут аналогічно відхилили двох учасників: через невідповідність до тендерної документації й аномально низьку ціну виконання робіт.

Роботи на обох об’єктах мають бути завершені до кінця цього року.

ТОВ “МБП-Тепломережа” належить члену партії “За майбутнє” та давньому соратнику місцевого народного депутата Антона Яценка – Миколі Плужнику.

До цього Плужник отримав право на зведення спортивної арени в Умані, вартість якої 80 млн гривень, “відбившись” від штрафу Антимонопольного комітету. Всього в активі підприємця за останні роки 150 різних угод на 350 млн гривень. Із них понад 20 угод укладені саме з дендропарком “Софіївка” на суму понад 190 млн гривень.

Таким чином, після укладання зазначених вище двох угод загальна вартість робіт цього підрядника на замовлення дендропарку “Софіївка” перевищить 200 млн гривень.